Geleceğe Arşiv

Anne ben Beton dökmeye gidiyorum.

1996’dan beri İstanbul’un hızla değişen periferisini fotoğraflayan Antonio Cosentino’nun İstanbul Atlası adını verdiği bu uzun soluklu çalışması, ilk kez bu sergiyle ortaya çıkacak. Extramücadele ise, çocuklar için 3 küre tasarladı: Okuyan Kütüphane, Çoklu Tapınak ve Milli Zort.

Antonio Cosentino fotoğraflarda hızla değişen mekanların karakteristik özelliklerinin izini sürüyor. Distopik bir görünüm, mekanların kullanım şekilleri veya alanların mikrokozmosuna doğru minör bir yolculuk olarak da tanımlanabilir bu çalışma. Istanbul’u sürekli gezemeyen seyirci tanıdık ve hiç görmediği mekanlarla tanışmayı firsat buluyor.

Antonio’nun sergideki bir diğer işi ise büyük bir teneke enstalasyon. Külah’ta 2014’te sergilediği teneke şehrin devamı gibi.  Tenekenin periferide kullanım değeri büyük. Yok olmuyor, hep dönüşüyor, başka bir hayatla tekrar şehirde, binada, sokakta yerini buluyor. Teneke enstalasyonun var olma nedeni tam da bu süreklilik olgusu. Bir Banliyö treni görüyoruz tenekeden yapilmış. Gerçek tren 195oinci yıllarda Fransa’dan geliyormuş levhası ile birlikte. Fotografını çekti tabii ki sanatçı.

Memed Erdener (Extramücadele) fantezi dolu enstallasyonlarla, gizemli ve gizemsiz resimlerle tamamlıyor tabloyo. Olağanüstü bir Istanbul yolculukta bulunmaktasınız.

Antonio Cosentino ve Extramücadele’nin ortak sergisi 16 Ocak – 27 Şubat 2015 tarihleri arasında Studio-X’te.

Since 1996 Antonio Cosentino is photographing Istanbul’s rapidly changing periphery. He calls this long-term study of Istanbul “Atlas”. We’ll see it for the first time in this exhibition. “Extrastruggle” alias Memed Erdener designed three spheres for children and adults: The “Reading Library”, the “Multi Temple” and the “National Zort”.

Another work in the exhibition is a large tin installation by Antonio Cosentino. It looks like the train fitting into the “Tin city” he had built in the exhibition space Külah in 2014. In the periphery tin has a big value. It is recycled all over again. It is immortalized by the different usages in the city. People use it as flowerpots or for repairing their leaking roofs. The artist built a train out of tin, looking lile the Banlieu train operating between Sirkeci and Avcılar.

Memed Erdener (Extrastruggle) is copmpleting this fine show with some phantasy installations and his weird but inspiring drawings. An intensive Istanbul journey to discover.

16 January to 27 February 2015. Studio-X.

Ayrıca Cosentino’nun “Teneke şehir” sergisinden bir Video. Watch a Video of Cosentino’s show “Tin City”: http://www.inenart.eu/?p=9737


Leave a Reply